Comunicate de presă

Biroul comunitar al orașului Neumünster, și-a schimbat programul de deschidere
Biroul Comunitar de la parterul Primăriei vechi este deschis luni, miercuri, joi și vineri de la 08:00 – 12:00, marți de la 07:00 – 14:00 și joi după-amiază de la 14:30 până la 17:30 .

Invitație la Repair Café.
Atelierul de reparații Repair Café, își deschide porțile sub motto-ul „Mai bine reparăm decât să aruncăm“. Aici cetățenii se pot întâlni pentru a-și repara împreună hainele rupte, bicicletele, echipamentele electrice și electronice, micul mobilier și altele. Este disponibil și ajutorul de la voluntari. Cu o ceașcă de cafea și o prăjitură, atmosfera din cafenea este una destinsă. Proiectul este susținut de către Cafeneaua Seniorilor din orașului Neumünster, în cooperare cu parohia Vicelin.
Ajutorul pentru reparații este gratuit, dar donațiile sunt binevenite.
Pentru mai multe informații, sunați la numărul de telefon al Biroului Seniorilor: 942 2754
Data: sâmbătă, 8 decembrie, între orele 14.00 și 17.00 în Casa Întâlnirilor din spatele bisericii 10.

„Independenți la bătrânețe“
În cadrul proiectului-pilot „Independenți la bătrânețe“ al Ministerul Federal pentru Familie, Vârstnici, Femei și Tineret (BMFSFJ), în colaborare cu Asociația Federală a Muncii, trei voluntari special instruiți, vă oferă consultanță pentru o viață independentă la bătrânețe, la Biroului Seniorilor din Neumünster. În acest sens, directiva privind îngrijirea vârstnicilor trebuie clarificată în timp util.
Ar trebui să fie mai ușor pentru oameni să abordeze acest subiect important.
La începutul anului, proiectul a fost oferit în Gadeland și a fost bine primit; acum urmează să se extindă și în Wittorf. Sunt vizate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.
Proiectul este susținut de AWO Quartiers Arbeit din Wittorf. De aceea este posibilă purtarea de conversații și în Haus and der Stör dacă nu este dorită sau posibilă la domiciliu.
Contactul dumneavoastră este:
Christiane Johannsen
Telefon 04321 942 2754

Săptămâna de testare HIV
De luni, 3 decembrie, până vineri, 7 decembrie 2018, puteți fi testat în Neumünster – gratuit și anonim!
La timp depistat, pericol evitat! Numai cei care știu de infecția lor cu HIV pot fi tratați și nu se mai îmbolnăvesc de SIDA. Există medicamente eficiente pentru HIV care reduc numărul de viruși din sânge, astfel încât aceștia să nu mai poată fi detectați.
Ca parte a campaniei KAFA pentru acordare de ajutor pentru SIDA în Germania, va avea loc o săptămână de testare în Neumünster, care este organizată de Ajutor SIDA Neumünster în cooperare cu Rețeaua de Competență pentru SIDA, cu Oficiul pentru Medicare al AWO, Cara * SH, cu rețeaua de practică medicală Neumünster și cu Departamentul de Sănătate al orașului Neumünster. În diverse părți ale orașului sunt oferite teste HIV gratuite, anonime. Nu este necesară preînregistrarea.

Turul Orașului în decembrie
Pe 1 decembrie, în cadrul Turului Orașului, veți avea ocazia la o hoinăreală de două ore, prin centrul orașului, în pregătirile sale de Crăciun.

Sâmbătă, pe 1 decembrie 2018, va fi oferit un tur de două ore prin centrul orașului cu atmosferă de Crăciun, inclusiv cu o vizită la vechea primărie și la Biserica Vicelin. Întâlnirea este la ora 10:00 în fața Biroului de Informații Turistice de pe Großflecken (la pavilion). Biletele costă trei euro și sunt disponibile acolo. Pentru copiii până la 12 ani, acestea sunt gratuite.

Add your comment

Your email address will not be published.