Bulgarisch – Кръглата маса за толерантност и демокрация

Gefördert durch Ministerium für Inneres und Bundesangelegenheiten des Landes Schleswig-Holstein

Film: Runder Tisch für Toleranz und Demokratie der Stadt Neumünster

Кръглата маса за толерантност и демокрация
Основана в началото на 2010

Организира и подкрепя събития, които противодействат на ксенофобски и дясно-екстремистки тенденции.

Ние сме срещу всякаква форма на екстремизъм, насили, но проблемът, пред който сме изправени, е десният екстремизъм. И това винаги ни е обединявало и винаги ни е връщало тук, като ние се събираме на този пленум на всеки три месеца.
Днес отново присъстваха 36 човека, което е направо невероятно! И те винаги идват отново, за да обсъдим заедно, какво искаме да постигнем.

Кой сяда на Кръглата маса?
Около 40 организации от Ноймюнстер. Политически организации, като партии, които са в парламента. Църкви от двете религиозни общности, моски, спортни организации, училищни представители също са тук, като „Организацията срещу Десните“ също е тук. С други думи, голямо разнообразие от хора, каквито не сме си и представяли.

Защо е важна Кръглата маса в Ноймюнстер?

Защото много групи, организации, партии, но също и църкви, религиозни движения са се обединили заедно срещу десните прояви и планират съответните действия.

Градът се нуждае от солидна основа. Това не са само големите площи и бизнес света, ами и убежденията. За нас е важно, да се спазват основните закони и хората да се отнасят демократично един към друг, защото тогава мирът може да бъде запазен, а това е от крайна важност.

Add your comment

Your email address will not be published.