Bulgarisch „Как се основава клуб“

Bulgarisch – „Wie gründet man einen Verein“

„Как се основава клуб“

Добър ден, Аз съм Удо Геригк, служител в KAST e.V. и съм отговорен за проекта PORT – участие на място, тук в Ноймюнстер. Днес искам да Ви разкажа нещо за условията и основите на основаването на клуб.

Един регистриран съюз е от най-често срещаните форми на организация от хора. В Германия има над 600 000 регистрирани съюза.

За да се основе един съюз, трябва поне седем човека да присъстват на основателната сбирка. Трябва да бъде изготвен устав. Този устав трябва бъде проверен предварително от данъчните служби, в случай че съюзът иска да е обществен, и да се провери дали са изпълнени изискванията за общо ползване. След това можете да регистрирате клуба в окръжния съд, което е свързано с някои разходи. За вписване в окръжния съд трябва да се представят нотариално заверени устави, които са подписани от всички учредители.

В Ноймюнстер имате възможността, хората, които се интересуват от основаването на съюз, да се обърнат към KAST e.V. или на Ноймюнстерските Медии e.V. KAST e.V. провежда и асистира в основаването на един съюз. Във всички стъпки, които трябва да се изпълнят. Тоест, първо проверяваме, какви са те за вашия съюз? Как да създадете съюз? Проверяваме заедно със заинтересованите страни дали въпросът е с нестопанска цел? Като това асистиране продължава и в данъчната служба до окончателното регистриране на клуба.

Add your comment

Your email address will not be published.