Biroul de voluntariat din cadrul parohiei. – Wolfgang Eichler

Rumänisch – Das Ehrenamt in der Kirchengemeinde – Wolfgang Eichler

Numele meu este Wolfgang Eichler. Sunt membru al bisericii Andreas și lucrez aici ca voluntar.
Această comunitate a fost înființată în 1963 și de atunci și lucrez ca voluntar în cadrul ei.

La început am lucrat cu tineret și copii, iar apoi am fost, de asemenea, în consiliul bisericii. De ceva timp mă concentrez pe organizarea și conducerea proiectului „Casa de pe stradă“ (Haus an der Straße). Aceasta este în prezent una dintre principalele mele responsabilități în cadrul bisericii.
Dacă ar trebui să spun ce înseamnă voluntariatul pentru mine, atunci aș răspunde în acest fel, cu un citat de la John F. Kennedy care spune: ”Nu vă întrebați ce poate face țara voastră pentru voi, ci întrebați-vă ce puteți face voi pentru țara voastră.”
Și asta este pentru mine, baza muncii mele onorifice. Eu locuiesc în Germania și îmi iubesc țara, mă simt acasă aici și este foarte important pentru mine ca oamenilor care locuiesc cu mine aici, în Germania, să le fie și lor bine și să poată locui aici cu noi, indiferent dacă aceștia sunt germani sau nu. Îmi iau un angajament pentru asta, pentru ca noi toți să ne înțelegem. Asta mă face să fiu voluntar. Vreau să mă implic în această viață comună.

Voluntariatul înseamnă că pentru mine este o onoare de a lucra în acest domeniu cu posibilitățile pe care le am. Posibilitățile difera de la o persoană la alta, așa că eu mă prezint cu posibilitățile mele și îmi place să o fac și să nu aștept nimic în schimb. Asta este pentru mine foarte important.
Aceasta este pur și simplu o activitate de voluntariat pentru care nu sunt platit dar careia eu îi dăruiesc timpul meu, după cum a explicat altcineva.
Și dacă vă întrebați de ce activez tocmai în cadrul acestei biserici, este pentru că am crescut în această comunitate de care am aparținut de la început, de când această biserică a fost înființată în 1963.
Am fost motivat de credința mea creștină. Am crescut aici în cadrul bisericii creștine si aș dori să dau un exemplu: Iisus este întrebat în Biblie care este cea mai înaltă poruncă iar el răspunde:
“Iubiți-l pe Dumnezeul vostru ca pe voi înșivă și iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă.” deci iubiți pe Dumnezeu, iubiti pe aproapele vostru și pe voi înșivă.
Pentru mine Dumnezeu este creatorul și în același timp ceva în genul unui tată care mă iubește, și vrea să transmit mai departe această dragoste. A transmite asta altor persoane, asta e ceea ce m-a motivat mereu să spun: ok, lucrurile bune pe care le-ai experimentat în viața ta, asta să-ți dorești să transmiți altora si din asta s-au dezvoltat pur și simplu aceste acțiuni de voluntariat.
În plus față de ceea ce fac în cadrul bisericii, eu fac, de asemenea, voluntariat în afara ei pentru că, în orașul nostru Neumünster, noi vrem să construim o punte de legătură către acei oameni care nu au de-a face cu biserica, prin proiectul „Casa de pe Stradă“. Deoarece crearea unei legături are o semnificație atât de importantă pentru mine, eu mă implic, de asemenea, de exemplu, în cafeneaua pentru refugiati sau în inițiativa pentru azile sau în Casa mai multor generații de aici, din Tugendorf.
Totul a început în biserică, dar s-a extins și în afara ei.
Atâta timp cât sunt sănătos, am timp și dorința de a face acest lucru, îl fac cu plăcere.
Și îmi place foarte mult.

Add your comment

Your email address will not be published.