Adunarea Consiliului Municipal din Neumünster

Die Ratsversammlung der Stadt Neumünster – Rumänisch

Adunarea Consiliului Municipal din Neumünster

Adunarea Consiliul sau Consiliul, pe scurt, este organismul consultativ politic și de decizie al orașului Neumünster. Aici se iau decizii importante pentru cetățeni, de exemplu dacă se vor construi sau renova școli, cât de mult este impozitul pe proprietate și taxa de câine, ce străzi vor fi reabilitate sau unde vor apărea zone comerciale și rezidențiale. Politicienii voluntari ai Consiliului decid, de asemenea, asupra prestațiilor sociale, grădinițelor sau instituțiilor publice, cum ar fi piscina, utilitățile publice sau bibliotecile. Aceștia specifică ce trebuie, respectiv ce e voie să fie pus în aplicare de către administrația orașului.

În total, Consiliul Municipal din Neumünster are 43 de locuri. Președintele Consiliului este primarul sau doamna primar a orașului, în momentul de față Anna-Katharina Schättiger. Comisiile urbane asistă la Adunarea Consiliului și pregătesc subiectele importante. Consiliile raionale sunt de natură consultativă și oferă adesea indicii despre problemele care ar trebui să fie abordate de politicieni.

Orice cetățean poate participa la ședințe. Biletele pentru Adunarea Consiliului se găsesc în anticamera primarului din noua clădire a Primăriei, etajul 1, aripa de sud, camera 1.17. Conform regulilor Adunării Consiliului, ale comisiilor urbane și altor consilii consultative ale orașului Neumünster, se acordă bilete gratuite pentru vizitatorii ședințelor publice – atâta timp cât este spațiu disponibil în galeria Primariei din Großflecken.

Sunt disponibile în total 55 de locuri, dintre care 25 sunt comunicate în mod periodic persoanelor interesate, prin fracțiunile Consiliului. Biletele pentru restul de 30 de locuri pot fi solicitate în anticamera primarului, la doamna Eggert, telefon 04321 / 942-2429. Biletele pot fi luate sau rezervate, numai atunci când ordinea de zi a unei ședințe a Adunării Consiliului a fost anunțată oficial. Datorită numărului limitat de locuri, se eliberează un număr maxim de patru bilete per solicitant. Biletele trebuie să fie revendicate cel târziu cu zece minute înainte de începerea unei ședințe. Ulterior, locurile încă disponibile în galerie sunt atribuite în mod liber persoanelor interesate, fără a fi nevoie să prezinte un bilet. Intrarea în galerie este posibilă cu 20 de minute înainte de începerea ședinței.

http://www.neumuenster.de/cms/index.php?article_id=71

Add your comment

Your email address will not be published.