Даниел Рикс в отдела за младежта. Младежка противопожарна служба

Bulgarisch – Daniel Rix über die Jugendfeuerwehr – ein verantwortungsvolles Ehrenamt!

Моето име е Даниел. Аз съм на 26 години. От 17 години работя във пожарната. 10 години от тях съм прекарал в активна служба и задачата ми тук е, да ръководя младежката пожарна тук в Ноймюнстер.

Нашата младежка пожарна се състои от отбор от 42 души и те служат тук всяка сряда и това е моето главно задължение освен нормалната пожарна дейност, която извършваме в Ноймюнстер.

Също така съм активен пожарникар и годишно отговаряме на около 130 акции, където събирам целия си опит и го предавам на младежите.

Да служи човек на пожарната не е просто хоби, а призвание. То трудно може да се сравни с други хобита. Ние сме на служба и помагаме на граждани в нужда и ставаме свидетели на такива сцени, които никой друг човек не е преживявал. Това е огромна задача, гражданската служба, и мога да твърдя за младежката пожарна с оглед и на многобройните акции, които провеждаме в Ноймюнстер, че ние имаме същата мотивация да помагаме на гражданите и да си вършим работата, както и редовните професионалисти.

Да моята работа е да водя младежката пожарна, което значи че съм ръководител на младежката пожарна и съм на позиция, на която се числя хем към възрастните, хем към младежите, имам също и позиция на представител и информирам моите началници, как протича дейността в младежката бригада. Имам сравнително голям екип от треньори. Без тяхната помощ, със сигурност нямаше да се справям. Защото имаме занятия всяка сряда и трябва да обучим младежите на почти всичко, което ще им трябва в тяхната бъдеща кариера на пожарникари.

Имаме занятия от 10 до 18ч, като младежите се обучават по зададен учебен план. Това може да включва теория, но също и много практика, ако времето е хубаво и мисля, че младежката бригада е най-голямото добро, на което се радваме в нашата общност.

Add your comment

Your email address will not be published.