Bulgarisch – Аз съм Робърт Ятцов, на 20 години съм и живея в Ноймюнстер.

Neumünsters politischer Nachwuchs: Robert Jatzow, CDU

Аз съм Робърт Ятцов, на 20 години съм и живея в Ноймюнстер, като към момента следвам политика и история в Кил. От около две години съм в CDU и в момента съм окръжен председател на младежкия съюз тук в Ноймюнстер.

Младежкият съюз е младежка организация в CDU и в нея може да се членува от 14-годишна възраст до 35 годишна възраст.
Опитваме се да насочим младежите към политиката и да засягаме теми на младежка заедно със CDU.

Аз се занимавам с политика, защото се интересувам от нея откакто съм на 13 години и ме сърбяха ръцете да се ангажирам тук в Ноймюнстер и нямах желание от това постоянно оплакване от политиката и исках да разбера как лесно мога да се справя тук, в Ноймюнстер.

В момента се интересувам от местно-политически теми, но също и от теми на национално и окръжно ниво, като например политиката за бежанците, теми за околната среда или теми за правата на човека.

Намирам го за добре при партньорската програма на CDU, че на хората не се представят димни завеси и не им се издигат илюзии. Намирам го за добре, че човек е третиран такъв, какъвто е, със всичките грешки. И също така го намирам за добре, че CDU води до силна държава и до социална пазарна икономика, които тя поставя начело.

За мен CDU означава ценностите Собствена отговорност и самоопределяне, като CDU стои за семейството и за доброволната служба на обществото и най-вече тя цени това, да се поставят успехите на хората в центъра, а не техния произход. И освен това го намирам за важно, че тя държи на доминираща култура в Германия.

В момента, според мен, CDUне се разграничава от повечето партии с много, но това, което я отличава, е че има смелостта да поема управническа отговорност и не се опитва като другите партии да злослови за всичко.

Смятам, че ние трябва да заложим на собствената си иновационна сила, за да се справим в борбата с климатичните промени и за защита на околната среда и трябва да намерим икономични смислени решения, защото в дългосрочен план забраните няма да имат голям ефект, докато решенията ще имат.

Мисля, че имиграцията може да бъде ключът към решаването на някои недостиг на умения в тази страна. Но това може да се случи само чрез преодоляване на пречки пред имиграцията и измерване на хората според тяхната ефективност и без предоставяне на безплатна имиграция на никой човек.

Add your comment

Your email address will not be published.